Er zijn geen gegevens in deze groep.
Volledige agenda

TOEAC.tueel

Stay in touch with Toeac, register now for the Toeac newsletter.
Naam 
E-mailadres 
 

Ben By Bach


Bestel nu € 25,00 (inc. verzendkosten en btw)

Aanjager voor de cd is het meesterwerk ‘Passacaglia en Fuga’ van JS Bach. Een werk dat TOEAC al jaren met zich meedraagt en vervlochten is met talloze dierbare herinneringen. Als trouwe compagnon op concertreizen wereldwijd, tijdens de toelating voor de felbegeerde Solistenklas in Kopenhagen.

Het modern accordeon ontwikkelde zich zo'n tweehonderd jaar na het overlijden van Johann Sebastian Bach, maar het instrument leent zich perfect voor zijn composities. Op hun vierde album, BEN BY BACH, presenteert TOEAC twee van zijn werken; de Passacaglia en Fuga in c klein (BWV 582) en het Brandenburg Concerto nr. 3 in G groot (BWV 1048). Tussen deze twee werken in klinkt Suite Dreams, een nieuw werk van Benjamin de Murashkin. Een eigentijdse Suite geïnspireerd op de originele barokke vorm door deze muzikale duizendpoot met wie TOEAC langs meerdere composities, een gedeelde studententijd in Kopenhagen en andere avonturen een warme vriendschap opbouwde. 


Moving Rhytms


Bestel nu € 20,00 (inc. verzendkosten en btw)

Petrushka behoort tot één van de lievelingswerken van TOEAC en mocht daarom niet op de volgende cd ontbreken. Daarnaast bevat Moving Rhythms onder meer tango’s van Piazzolla die TOEAC al jaren op het programma heeft staan en die op veler verzoek nu eindelijk op cd worden uitgebracht. Twee werken zijn speciaal voor TOEAC geschreven, door Gerard Beljon en Benjamin de Murashkin.

- Petrushka van Stravinsky

- Tango's van Stravinsky, Piazzolla, Beljon, de Murashkin en Klein
TOEAC Pictures...


Bestel nu € 20,00 (inc. verzendkosten, ex. btw)

‘The two faces of Pictures at an Exhibition by Mussorgsky and Meijering’
 
De Schilderijententoonstelling van Mussorgsky kennen we allemaal, maar nu eindelijk op hèt Russische instrument bij uitstek: de BAYAN, ofwel, het accordeon!
Het accordeonduo TOEAC maakte een bewerking van dit fantastische werk en nodigde componist Chiel Meijering uit zijn persoonlijke aanvulling te geven op de schilderijen van Mussorgsky. Waar Hartmanns schilderijen Mussorgsky inspireerden voor zijn meesterwerk, liet Meijering zich door Mondriaans lijnen leiden.
 
Een muzikaalmuseum waarin de Russische en Nederlandse wereld door TOEAC en haar accordeons worden verbonden.

- Pictures at an Exhibition van Modest Mussorgsky, arr. TOEAC

- Rhythm of Straight Lines van Chiel Meijering (2012)Nordic Music


Bestel nu € 18,00 (inc. verzendkosten, ex. btw)

Een verzameling werken van Scandinavische afkomst, waarin zij het accordeon in een breed spectrum presenteren.

TOEAC's eerste cd is een eerbetoon aan het repertoire van Scandinavië, waar zij van 2009-2014 studeerde. Het repertoire en viert hun ervaringen in Denemarken. Het omarmt meerdere genres en doet dienst als ‘thuiskomst’ na een meerjarig verblijf in Scandinavië. Vandaar de zowel onvermijdelijke als passende titel: Nordic Music.

- Holberg Suite van Edvard Grieg, arr. TOEAC

- Alla Ballata van Torbjörn Lundquist

- Fantasy for two accordions van Ketil Hvoslef

- Tango Orgánico van Benjamin de Murashkin

- Kommos van Klaus Ib Jorgensen